Ivóvizünk féltve őrzött titkai

Amikor először olvastam el, megdöbbentem. Ilyen egyszerű lenne egészségesen élni? Csak ennyi az egész? Akkor miért nem tanítják ezt
az iskolában? Miért nem beszélnek
erről a gyógyítással foglalkozók?

Amit bemutatok, az a legértékesebb koncepció, amivel a helyes táplálkozás területén találkoztam, ami egyértelművé tette számomra mind az egészség,
mind a betegség kialakulásának vonatkozásait, ezzel eloszlatva a zűrzavart,
az a „Biológiai terep” fogalma volt

Amit az olvasó elé tárok, az egy kicsit szakmai, de ugyanakkor lenyűgöző leírás, ami az egészségünk titkát egyszerűvé és mindenki számára elérhetővé teszi.  

Talán Önnek is feltűnt, milyen zavaros a tudásunk a helyes táplálkozás területén! Az egyik könyv szerint bizonyos ételeket kellene fogyasztanunk, míg egy másik szerint éppen azokat kellene kihagynunk az étrendünkből. Vagy ha betegként elmegyünk több orvoshoz és természetgyógyászhoz, akkor nagy valószínűséggel több különböző javaslatot kapunk a gyógyulásunkhoz, ami persze nem jelenti azt, hogy receptjük működik!

Úgy éreztem, hogy ebben a nagy zűrzavarban kell lennie megalapozott válasznak ezekre a kérdésekre, és persze ki is derült, hogy többen is vannak olyanok, akik már komoly áttörést értek el ezen a területen.

Például Louis Pasteur kortársa, Claude Bernard professzor, aki megállapította:
“A mikroba az semmi, a terep a minden.”

Ezzel szemben Pasteur, aki kidolgozta a csíra elméletet, munkássága során azt hirdette: a megfelelő technikával a kórokozók elpusztíthatók. A beszámolók szerint, a halálos ágyán jelentette ki: “Egyet kell értenem Bernarddal.”

Nem tudom, napi világunkban mennyire ismerős Önnek ez a kettőség? Tudja-e mi feszül Pasteur és Bernard professzor nézőpontjai között? Ebben napjaink gyógyszerfelfogása, orvosi gyógyító gyakorlata, a „minden betegségre egy tabletta” nézete, és a „táplálékod legyen a gyógyítód” nézőpontja áll szemben egymással!

Hogy könnyebb legyen átlátni az összefüggéseket, egy hasonlaton keresztül mutatom be, a „BIOLÓGIAI TEREP” fogalmát.

Ha egy fa gyökerei olyan termőföldben vannak, amelyik tápanyagokban gazdag, megfelelően hidratált és jó ásványforrásokat tartalmaz, akkor ez a fa folyamatosan és gyorsan fog növekedni. Míg, ha ugyanennek a fának a gyökerei olyan földbe kerülnek, ami mesterséges kémiai műtrágyát tartalmaz, vagy a talaj elveszítette a nedvességtartalmát, esetleg kiáztatta a savas eső, akkor ebben az esetben fa nem fejlődik jól, betegségek támadják meg, és idő előtt elpusztul.

A képzeletbeli fának a termőföld a „biológiai terepe.” Ehhez kapcsolódva nézzük meg, mi a szervezetünk „biológiai terepe”!

A testünk 70%-a víz! Az agyunk 90%-ban vízből épül fel, így a szervezetünk „biológiai terepe” alapjában véve abból a folyadékból áll, ami körülveszi a sejtek millióit, és ideális esetben táplálja őket, és elvezeti a salakanyagaikat. De ha sejtjeink nem megfelelően tápláltak, ha kiszáradtak, vagy ha nem képesek megszabadulni a salakanyagoktól, akkor kevésbé munkaképesek, és elkezdenek magából a szervezetből táplálkozni, valamint lerombolják az immunrendszert.
Tehát szervezetünk „biológiai terepe” a víz és a benne oldott tápanyagok!

Dr. Vincent professzort, Franciaország fő hidrológusát felkérték, hogy vizsgálja meg a helyi víz minőségét és hatásait Franciaország különböző falvaiban. Egyes falvakban nagyon beteges, energiahiányos embereket talált, míg más falvakban kicsattanóan egészséges és boldog emberekkel találkozott. Összevetette a táplálkozási szokásokat, de abban nem talált lényeges eltérést. Megvizsgálta az ivóvizet, statisztikai felméréseket végzett, és közvetlen összefüggéseket talált
a vízminőség és az emberek egészségi állapota között.

Amikor elvégezte a kimutatásainak a statisztikai elemzését és összevetette az eredményeket a különböző falvakban élő emberek egészségi állapotával, rájött, hogy a legegészségesebb víz pH-ja kissé 7 alatt volt, rengeteg elektronnal és alacsony ásványi anyag tartalommal.

Ma már egyre többen ismerjük fel: szervezetünk legfőbb tápláléka a víz! A napi 2.5 liter alapja minden életfunkciónak. Ha belegondolunk, hogy egy ember kapilláris érhálózata110 000 km hosszú, és ezen az útvonalon kell átpréselődnie minden olyan anyagnak, ami el akar jutni a sejtjeinkhez, akkor megérthetjük, mennyire fontos az, hogy milyen minőségű vizet iszunk.

Napjainkban, a feldolgozott élelmiszerek korában, ételeink tele vannak vegyi anyagokkal és hiányoznak belőlük az enzimek, a nyomelemek és a vitaminok! A zöldségeket növényvédő szerekkel, műtrágyával termelik. A föld és a levegő tele van szennyező anyagokkal. Ételeink alapanyagai élősködőkkel terheltek! Ma már a vitamin- és gyógynövény készítményeink is gyengébb minőségűek, mint korábban, stb. stb. Ebből következik, hogy a sejtjeink egyszerűen nem kapják meg azt a táplálékot, amelyre szükségük van. Plusz sokat kapnak abból, amire nincs szükségük.

Dr. Joel D. Wallach kutatót 1991-ben Nobel díjra jelölték kutatásaiért, amelyben bebizonyította, hogy minden természetes úton meghalt embernél vagy állatnál egyaránt kimutatható volt valamely esszenciális tápanyag nagymértékű hiánya!

Vagyis táplálékainkból hiányoznak az alap építőelemek! Ráadásul, a számunkra általában elérhető víz klórozott, szervetlen ásványokkal és egyéb vegyi szennyeződésekkel terhelt; másrészt annak a ténynek köszönhetően, hogy ennek a víznek a felületi feszültsége túl nagy ahhoz, hogy (mint tápanyag) beszivárogjon a sejtfalon, a legtöbben dehidratált sejtekkel végezzük.

A szervezetnek ideális esetben lúgosnak kellene lennie, de jelenleg az étkezésünk miatt egyre savasabbá válik – például a daganatos betegnek sok az ammónia a szervezetében (és a leheletében).

A pH értéknek a baktériumok, vírusok, gombák, élesztőgombák és a rákos sejtek életképességére gyakorolt hatását csak a közelmúltban ismerték fel. Ugyanis a kórokozók jóval savasabb környezetet részesítenek előnyben. A pH lúgosabb szintekre emelésével is csökkenthetjük a kórokozók hatékonyságát.

Ma az átlagos biológiai terepen a legtöbb embernek olyan a sejtkörnyezete, ami rendkívül vonzó a vírusok, gombák, élesztőgombák, penészgombák, mikrobák és a paraziták számára, és ez egy olyan környezet, amelyben ezek az organizmusok virulnak és megtámadják az immunrendszerünket! Ráadásul felélik ételeinkből és táplálék kiegészítőinkből a tápanyagokat.

Ma az orvostudomány ahelyett, hogy ezeket az okokat célozná és szüntetné meg, számolatlanul költi a milliókat a mikrobák megsemmisítésére! Ráadásul az tapasztalják, hogy azok fokozatosan új mutációkat hoznak létre, és immunisakká válnak a gyógyszerekkel szemben.

Fontos felismernünk, hogy ez nem a probléma gyökerének a kezelése. Életünkben a leghelyesebb dolog, amit tehetünk, hogy a „biológiai terepünket” a megfelelő tartományba juttatjuk.

Tehát igyunk jó minőségű, alacsony ásványi (oldott) anyag tartalmú tiszta ( pl.: fordított ozmózissal tisztított) vizet és lássuk el sejtjeinket hasznos tápanyagokkal! Vagyis alakítsuk a szervezetünket olyan biológiai tereppé, ahol a sejtjeink virulnak, ami egy jóval erősebb immunrendszert biztosít, és ami barátságtalan a pusztító organizmusok számára!

Ez egészségünk alapja!